Извидниците работат по укажувањето на кризниот штаб

vrekaВо соработка со Општина Велес и по укажувањата на кризниот штаб, извидниците на градскиот извиднички одред “Димитар Влахов“- Велес на 30.1.2015 год. (петок), ја обезбедија критична точка по потечението на реката Вардар низводно од десната страна и тоа кај Детската градинка во месност Дворови, обезбедувајќи го Домот на НВОи од Велес и месното население во овој дел покрај Вардар. Воедно и двата гумени чамци и целокупната опрема за на вода извидничкиот одред “Димитар Влахов“, заедно со Вардарска регата “Гемиџии“ со две посади од 10 луге се подготвени за дејствување на вода доколку има потреба од надојдените води на реката Вардар.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.