Прослава по повод 17 Ноември – Светски ден на еколошките движења

На 19.11.2018 год. (понеделник) на покана на ООУ “Блаже Конески“ – Велес, извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Мартин Голчев, Иван Гушев, Давид Темелковски и Катерина Гушева учествуваа на манифестацијата по повод 17 ноември – Денот на еколошкото движење. На оваа манифестација на ООУ “Блаже Конески“ му беше доделено и “Зеленото знаме“ во знак на еколошките активности кои се превземаат во училиштето. Покрај тоа на поголем број на ученици од училиштето им беа доделени и еколошки книшки.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.