Програмски активности на семинарите од Мини Смотра

Почитувани извидници, како што ветивме еве ги објавуваме и програмските активности за семинарот за обука на старешини и началници и семинарот за пишување на проекти кои ќе се организираат во рамките на превземените обврски од "Tailored support" програмата која што ја реализира Европскиот скаутски регион и СИМ. Активностите за оваа програма беа договорени на последната средба со преставниците на Европскиот регион, во Велес на 31.1.2009 год. На овој семинар се предвидува учество на  предавачи надвор од Република Македонија. Обуките ке се реализираат во периодот од 6-8 септември,  а додека во предходните три дена ке се организираат 24 традиционални средби на извидници (4-6.9.2009).  Ова се официјалините активности на т.н МИНИ СМОТРА.

Програмските активности од двата семинара можете да ги добиете дука:

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.