Прилеп: Прво место за извидниците од Велес

Новоформираниот одред во Република Македонија, извидничкиот одред “Еригон“ од Прилеп ги организираше првите Средби на извидници – Прилеп 2008. Средбите се организираа во периодот од 9-11 мај 2008 година. Сместувањето на извидниците беше во касарната Мирче Ацев во Прилеп.

Учество земаа следните извиднички одреди: ИО Димитар Влахов од Велес, ИПО Јадран, ИО Браќа Миладиновции, ИО ММ- Брицо од Скопје и ИО Скаут од Куманово. Извидниците се натпреваруваа во следните дисциплини: пронаоѓање на контролни точки на терен, тестови, движење под азимут, изработка на цртеж на движење под азимут, усмена порака,  сигнализација, шаторизација.

Првото место на овие Средби на извидници го освоија извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, а второто и третото место припаднаа на  извидниците од ИПО Јадран од Скопје.  

 

 

 


                                                                                               

                                                                         

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.