Претставување на Радио Голди по повод Светскиот ден на извидништвото

По повод Светскиот ден на извидништвото на локалното Голди радио во Велес, старешината на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев на 22.2.2023 год. (среда) беше гостин во дневната програма. Во рамките на 60 минутниот разговор беше разговарано на следните теми:

– Прослава на 100 години скаутизам во Велес

– 70 години извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес
– Активности организари со други одреди

– 22 Февруари – Светскиот ден на скуатизмот
– Вардарска рега “Гемиџии“ 2023
– Мегународни активности на одредот
– Средби на извидници – Велес 2023 во септември оваа
– Активности наменети за локална средина – Општина Велес и Општина Чашка
– Активности на вода и создавање на поречански патроли во рамките на одредот– Проектни
активности на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес со странски невладини организации
– Приоритети на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес
– Заинтересираноста на младите за извидништвото
– Ревитализација на Извидничкиот центар Голозинци и се што рапсолага овој центар
– Соработката со братскиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш
– Понатамошни планирани активности на одредот и начини на зачленување во одредот.

Со учеството на старешината на одредот на оваа утринска програма слушателите на повардарскиот
регион имаа можност во целост да се запознаат со активностите на одредот како најстара младинска организација во Република Македонија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.