Претставување на МРТ и Радио Голди по повод Светскиот ден на извидништвото

По повод Светскиот ден на извидништвото на МТВ и локалното Голди радио во Велес, старешината на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев на 27 и 28.2.2024 год. (вторник и среда) беше гостин во утринската програма на националната МРТ и локалното Радио Голди. Во рамките на овие беше разговарано на следните теми:

– Активности организирани со други одреди

– 22 Февруари – Светскиот ден на скаутизмот

–              Крводарителска акција

–              Посета на гробот на Панко Брашнаров на Мирогој кај загреб, Хрватска

–              Учество на средбите на извиднци Брѓани во Стубичке топлице Загреб Хрваска

– Вардарска рега “Гемиџии“ 2024 која има шанса да заврши во Солун

– Мегународни активности на одредот

– Средби на извидници – Голозинци 2024

– Активности наменети за локална средина – Општина Велес и Општина Чашка

– Активности на вода и создавање на поречански патроли во рамките на одредот

– Проектни активности на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес со странски невладини организации

– Приоритети на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес

– Заинтересираноста на младите за извидништвото

– Ревитализација на Извидничкиот центар Голозинци и се што рапсолага овој центар

– Соработката со братскиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија

– Понатамошни планирани активности на одредот и начини на зачленување во одредот.

– Проект LINK UP проект реализиран со ЕУ

– Соработката со братскиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш и реализација на проектот LINE UP – RYCO 5th Open Call

– Мегународни активности на одредот младински камп со Бања Лука, Нови пазар, Ниш, Велес и Маврово во рамките на проектот LINE UP – RYCO 5th Open Call

-Активности на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес со странски невладини организации

Со учеството на старешината на одредот на овие утринска програма гледачите и слушателите на Република Македонија и повардарскиот регион имаа можност во целост да се запознаат со активностите на одредот како најстара младинска организација во Република Македонија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.