Претставување на извидништвото од Велес пред АКСЕС програмата

akses2Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес на  21.3.2018 год. (среда) организираа интерактивна  работилница со средношколците од Гимназијата “Кочо Рацин“ во Велес кој учествуваа во програмата АКСЕС, а тоа се средношколци кој ја изучува Американска култура. На оваа работилница учесниците на програмата беа запознаени со извидништвото  во светот, извиднштвото во Велес и Македонија, како да постават шатор, да врзат марама, значање на извидништвото и бенифити за самата личност од извидништвото, бенифитите за општеството и природата. Оваа презентација беше одржана на англиски јазик, а  учествуваа Благојче Ѓоргиев, Мартин Голчев, Трајче Темелковски и Ленче Ѓоргиева.

akses1

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.