Претставување на Вардарската регата “Гемиџии 2024“ на АЛФА ТВ

На 17.6.2024 год. (понеделник), во рамките на утринската програма “Добро утро секое утро“ на АЛФА ТВ, старешината на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, имаше директно вклучување во програмата на оваа телевизаија, а поврзано со XXIV Вардарска регата. Во разговорот беше образложена програмата на Вардарската регата од самиот почеток од Велес преку полигонот Криволак , па престојот во Демир капија, па префрлањето на територија на Република Грција, сместувањето во Евзони, пловењето кон Поликастро и доаѓање до Акропотамос како втор базен логор во Грција и поаѓање кон вливот на Вардар и пловењето по делтата на Вардар и излез на отворено море во Солун. Регата ќе се реализира од 20 до 25 јуни 2024 год. Во рамките на разговорот беа повикани и приватниот и државниот бизнис сектор за помош за реалзирање на регата.

Целиот разговор може да го погледнете тука: https://www.youtube.com/watch?v=yPzCzsa2TwA

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.