Преставување на регионалната К1 телевизија

IMG_20160224_111852На покана на регионална телевизија К1, старешината на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев на 24.2.2016 год. (четврток) беше гостин во утринската програма “Утрински зрак“ на споменатата телевизија. Во рамките на 35 минутниот разговор со водителката Ања Василева беше разговарано на следните теми:
– 22 Февруари – Светскиот ден на скуатизмот и промовирањето на новиот прирачник „101 ИДЕЈА ЗА ЛОГУРАВЊЕ“, создаден Влатко Влахчев
– Планинарски патеки и нивно финасирање од страна на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во РМ
– Активности организари со други одреди
– Мегународни активности на одредот
– Средби на извидници – Велес 2016, 30 јубилејни организирање во април 2016
– Актовности наменети за локална средина – Општина Велес и Општина Чашка
– Активности на вода и создавње на поречански патроли во рамките на одредот
– Учество во работата во Советот на млади на Велес
–  Проектни активности на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес со странски невладини организации
– Приоритети на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес
– Заинтересираноста на младите за извидништвото
– Извидничкиот центар Голозинци и се што рапсолага овој центар?
– Како автор на прирачникот со кратки совети по име Водач на патрола,што нуди прирачникот
– Соработувате со братскиот одред Мија Станимировиќ од Ниш и како се случи оваа соработка
– Понатамошни планирани активности на одредот и начини на зачленување во одредот.
Со учеството на старешината на одредот на оваа утринска програма гледачита на повардарскиот регион имаа можност во целост да се запознаат со активностите на одредот како најстара младинска организација во Република Македонија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.