Презентирана TechSoup програмата

На 3.10.2019 год. (четврток) во Домот на НВО за велешките здруженија на граѓани се организираше средба со претставниците на фондацијата Метаморфозис кои што пред присутните преставници на НВО секторот во Велес ја презентираа TechSoup програмата.

Валон Абдиу од Фондацијата Метаморфозис во целост ги престави сите чекори за добивање на софтвер како донација преку споменатата програма. Тоа е програма преку која што граѓанските здружнија може да добијат и да се стекнат со сопствен лиценциран софтвер и тоа со широк спектар на програми. Од извиднички одред “Димитар Влахов“ на средбата писуствуваше старешината, м-р Ангелче Гушев

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.