Последен поздрав до нашиот брат извидник Моцо

mocoСтарешинството и Советот на водачи на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес – Македонија, изразува сочуство до семејството за загубата на нашиот брат извидник  Мома Стојановиќ – Моцо. Воедно и последно извидничко  ЗДРАВО за загубата на нашиот пријател Моцо изразуваме и до нашиот братски извиднички одред  “Мија Станимировиќ“ од Ниш – Србија. Нашиот брат извидник Моцо повеќепати беше присутен на активностите на извиднички одред “Димитар Влахов“ во Велес и Голозинци  како што беа школи за водачи, смотри, средби на извидници, а последно негово учество беше учеството на Вардарската регата “Гемиџии“ 2015.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.