Посета на ликовната изложба на Дејан Божиновски – Коска

Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на 4.12.2019 год. (среда) учествуваа на отварањето на ликовната изложба на академскиот уметник Дејан Божиновски – Коска. Изложбата на неговите дела кои се насловени како “New Portraits“ беше организирана во Ликовниот салон при Народниот музеј во Велес. Академскиот уметник Дејан Божиновски, воедно е и наш долгогодишен одредски и извиднички пријател, а кои припаѓа на една од најквалитетните генерации извидници од Куманово, од извидничкиот одред “Скаут“.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.