Посета на Велес

На 30 септември 2008 година (вторник) на пропатување од Грција, извидничкиот одред “Димитар Влахов“  беше посетен од страна на четворица извидници од Србија  и тоа: Бакир Чичиќ и Едо Садиковиќ членови на извидничкиот одред “Бошко Буха“ од Пријепоље, потоа Сандра Дроздик  од извидничкиот одред “Иво Лола Рибар“ од Нови сад и Пеѓа Мариќ од извидничкиот одред “Баина башта“ од Баина башта. Оваа посета беше како продолжување на пријателствата  стекнати на 10 Смотра на СИМ и Инструкторската школа во Кањижа.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.