Патролна активност

vidri1Во рамките на годишната програма на женската патрола  “Видри“ на 15.2.2015 год. (недела) членовите на патролата го посетија храмот  “Св.Пантелејмон“ во Велес, кој е заштитник на градот и   е еден од најстарите храмови на Балканот.  На оваа посета  исто така се лоцираа и сите елементи кои се дел од орентацијата  според верски објекти која служи за одредување на страните на светот.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.