Отворена база на податоци и споредбена анализа за Вардарски плански регион

logo-za sajtИзвидничкиот одред  „Димитар Влахов“ изработи отворена база на податоци за Вардарски плански регион, како и споредбена анализа за четири сегменти и тоа Економија и финансии, Квалитет на живот, Здравство и Животна средина во рамки на проектот Информирани граѓани –  двигател на транспарентни институции. Регрантираниот проект е дел од проектот „Истражувачко новинарство за поттикнување реформи“ што го спроведуваат Центарот за граѓански комуникации, НВО Инфоцентар и БИРН, финансиски поддржан од Европската унија.

zdravstvo planirani i realizirani budzeti kvalitet na voda i vozduh

gradinki, osnovni i sredni ucilista

Отворена база на податоци: Otvoreni podatoci za Vardarski planski region

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.