Осма Смотра на СИС

Како што дознаваме од форумот www.forum.izvidjacibora.org, домакин на 8та Смотра на Сојузот на извидници на Србија, ќе биде Сојузот на извидници на општина Шабац. Смотрата ќе се одржи во 2011 година. Во 2011 година воедно СИС ќе одбележи и 100 години извидничка организација во Србија. Мотото на Смотрата ке биде “100 години млади“, а автор е Милош Поповиќ од Белград, а амблемот (кој воедно го гледате) на смотрата е составен од група на Старешинството на СИС заедно со Милош Миљковиќ од Ниш.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.