Одредски летни игри

igri1Во организација на Советот на водачи на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, а под раководство на Благојче Ѓорѓиев како старешина и Елена Стумбова како началник во периодот од 24-26 јуни 2016 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ се организираа одреските Летни игри. На оваа дводневна одредска акција учество земаа повеќе од триесет извидници кои се натпреваруваа во следните летни игри поставени во полигон и тоа:
-куглање
– кој е по брз
-пантомима
– погоди кој сум
– погоди кој си
-твистер
– фрлање на хартиени чинии
-гасеница
-пирамида со камчиња
-скала
-ракомет
-рамнотежа
-пикадо со балони
-whisper challenge
Првото место го освои патролата Три детелини, второто место го освои патролата Атомски мравки , а третото место го освои патролата Ангелчиња. Патролите беа од мешовит состав од категоријата на развигорци и помлади извидници.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.