Обука на резервните старешини

По на 7.11.2009 год. (сабота), а повод 9 Ноември, Денот на ослободување на град Велес, општинската организација на резервте старешини од Велес, организираше подготвително стрелање со пиштол и ориентационен марш. На оваа манифестација ушествува учествуваа 40 резервни старешини. Ориентациониот марш се организираше на потегот село Долно Оризари до селото Голозинци каде што во соработка со извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во извидничкиот цемтар “Голозинци“  организираа и советување за резервните старешини на кој што  говореше претседателот на резевните старешини на Македонија, г-дин Ѓорѓи Малковски и г-дин Жико Пановски секретар во општинската организација.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.