Обука за обучувачи – втор дел

Вториот дел од  семинарот се одржа во хотелот Кичево во Кичево во организација на Фондацијата институт отворено општество  Македонија во период од 13 до 16 Март 2008 година.
Темата на овој семинар беше Борба против социјалната исклученост на младите се со цел младите да се здобијат со поголеми знаења за во понатамошната работа во своите организации и пошироко.
Во вториот дел од семинарот имаше интерактивна работа на сите учесници преку Форум театар.Исо така учествуваа 15 младински невладини организации со 20 учесници од Македонија. Од извидничкиот одред Димитар Влахов од Велес зема учество едн член, Ангел Радевски.
Главна активност на вториот дел од овој семинар беше младите луѓе да се здобијат со потребнато знаење за идни обучувачи, но преку игри и различни дискусии.
 
 
 
 
 
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.