Обука за обучувачи – Борба против социјална исклученос

Семинарот се одржа во хотелот Романтик во Велес во организација на Фондацијата институт отворено општество  Македонија во период од 6 до 9 Март 2008 година.

Темата на овој семинар беше Борба против социјалната исклученост на младите се со цел младите да се здобијат со поголеми знаења за во понатамошната работа во своите организации и пошироко.
На овој семинар учествуваа 15 младински невладини организации со 20 учесници од Македонија. Од извидничкиот одред Димитар Влахов од Велес зема учество едн член, Ангел Радевски.
Главна активност на овој семинар беше младите луѓе да се здобијат со потребнато знаење со цел понатаму и тие да станат обучувачи.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.