Обука во Прилеп

Извидниците Влатко Влахчев, Горан Андоновски и Димитар Јорданов, членови на ИО Димитар Влахов од Велес на 24 и 25 ноември ги посетија извиднците на ИО Еригон од Прилеп. На оваа едукативна средба тројцата извидници од Велес им помогнаа на новите извидници од Прилеп како да изработуваат кроки, скица на контролна точка, извештај, итинерер, скица на поминат дел од патека, профил и сите останати дисциплини кои што се појавуваат на извидничките ориенатциони натпревари. Треба да одадеме голема почит на  старешината на ИО Еригон, г-дин Сашо Петрески кои што максимално добро ја изорганизира оваа дводневна обука. Да им посакаме успех на извидниците од Прилеп во нивното совладување на  сите тајни на извидничкото движење.

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.