Обновен пристап кон програмата (РАП)

Обновениот пристап кон програмата (РАП) – The Renewed approach to programme (RAP), како што најчесто се нарекува, е изработен за водачите на националните извиднички асоцијации, а кои се заинтересирани за осмислување, осовременување и унапредување на нивните програми за млади. РАП го разви Европската скаутска канцеларија во соработка со Интерамериканската канцеларија и Методски тимови за образование во Светското Скаутска канцеларија. И покрај тоа што овој документ е одамна во практика, за сите оние кои што сакаат да го имаат целосниот документ, можете да го најдете тука .  
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.