Нов гумен чамец за извидниците во Велес

images_Foto_2013_prvdel_camecИзвидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, остварувајки ги  програмските активности предвидени со проектот кој е финасиран во рамките од FOSE и Европската скаутска фондација, на 20.10.2014 год., набави нов гумен чамец кој што треба да изврши промена во програмата за работа на одредот, односно следење на потребите на младите. Овој втор пловен објект  исто така ке биде вклучена за потребите на општинскиот бренд кои го спроведува здружението Вардарска регата “Гемиџии“, а  воедно и двата гумени чамци ке биде ставен во служба доколку Општина Велес има потреба во  време на елементарни непогоди. Инаку чамецот кој е набавен е со носивост од 680 килиграми,  четири коморен,опремен со  целосна пропратна опрема за него опслужување. Има можност за превоз на осум лица. Со набавените два гумени чамци извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во иднина планира да формира две поречански посади, а со тоа и да реализира активности на вода.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.