Нови три извиднички инструктори во Велес

Во периодот од 11-12.и 18-19.12.2021 год. во просториите на старо матично во Скопје во организација на Сојуз на извидници на Македонија се организираше Инструкторската школа – WOOD BADGE обука, на која што учество земаа триесетина извидници од одредите од Македонија. Оваа WOOD BADGE обука приоритетно
беше организирана за старешините и началниците на одредите од Македонија.

Иван Гушев, Мартин Голчев и Тино Ангелов

На оваа обука беа обработени следните теми:
-Основи на извидништовто – Извидничка ДНК
-Извиднички метод
-Организирање на извидничка активност
-Животен циклус на возрасните во извидништвото
-Политика за заштита на младите во извидништвото
-Вештини за комуникација – решавање на конфликти во организацијата
-Управување со проекти во организацијата
-Презентирање на можни проекти и динамика за подготовка
-Управување со тимови во организацијата, тимска динамика
-Мотивација на волонтерите
-Планирање на програма за работа на единиците – годишна програма
-Вештини за презентација
-Раст на организацијата
-Набљудување и оценување на програмата на извидничката единица
-Структура на извидничката организација, права и обврски

Од извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес учество земаа: Иван Гушев, Тино Ангелов и Мартин Голчев

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.