Новите членови дадоа Завет !

Со почетокот на новата учебна година и со поминатиот подготвителен период од три месеци за новите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, на редовна средба на советот на водачи на одред се разговараше и се донесе одлука да се организира завет со излет кои траеше четири дена (мини зимување). Активностите се организираа во извидничкиот дом во “Голозинци“ во истоименото село и тоа во периодот од 15-18.1.2011 год. Завет дадоа 15 нови извидници, додека пак останати учесници кои земаа учество на ова мини зимовање вежбаа топографија и ориентација во природа. на оваа активност учество земаа 25 извидници.Целокупните активности беа раководени од страна на водачите на патроли и началникот на одред Благој Ѓорчевски.

Сите гореспоменати активности кои беа организирани се составен дел  на програмата за работа на извидничкиот одред „Димитар Влахов“ и истите ќе послужат за поголомеа подготовеност на членовите на нашиот одред за понатамошните активности. А со тоа се надеваме дека ќе постигнеме одлични резултати,како што тоа ги постигнувавме  до сега.
                             
 
 
 
 

Текстот го подготви: Мартин Јошевски

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.