Нова извидничка литература – “ЕКО СКАУТСКА ЧИТАНКА“

Во рамките на  пректот “Да создаваме иднина“ се изработи и едукативен материја кои ќе помогне во решавање на еколошките проблеми, а тоа е брошурата  “ЕКО СКАУТСКА ЧИТАНКА“ со следните теми: Основни поими и дефиниции на екологија, Пластика и стиропор, Стакло негово складирање и рециклирање, Светот во кои што живееме не е чист, Напиши писмо до весник, Енергијата е скапа и треба да се штеди, Присвојте си парче земја, Дали вашите играчки допринесуваат за загадувањето, Користење на водата, Посадете дрво и цевеќе, Грижете се за птиците, Инсектите кои не опкружуваат, Грижа и обврски кон домашните галеничиња, Влијанието на загадувањето врз здравјето на човекот и Што мислат младите за загадувањето и што можат да сторат тие за да ја спасат земјата од загадување. Сите теми се преставени во форма на хендаути односно упатсва за планирање и реализирање на еколошки активности.

Автор на овој материјал е старешината на извиднички одред “Димитар Вкахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев. Истата брошура беше поделена и на сте екипи на XXXVI средби на извидници. Брошурата е финасирана од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.