Некои писатели – за извидниците !

Можеби ниту  еден психолог нема да успее да објасни зошто извидниците се добри луѓе. Тука нема правила, нема рецепти, тука има клима, нешто што формира свест и совест, некоја посебна топлина, некоја убава светлост во очите.
Да се биде извидник, тоа значи сам во себе да бидеш здрав, обичен праведен, сонувач, поет и другар. Во оваа сеовкупна бркотница за егзистенција, во овие екцесни времиња кои ги зафаќаат младите, извидниците се онаа бела страна на младоста. На чистата страна на младоста…….
 
Мирослав Антиќ – Мика
Писател и долгогодишен член на извидничката организација.
 
 
 
 
 

Извидниците знаат што работат…. Мислам дека извидничката организација е во голема предност…..

 

Душко Радовиќ
Писател

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.