Младински акции и промоција на традиционален извидник

Во периодот од 27 до 29.10.2023 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во село Голозинци во Општина Чашка, се организираше едукативен камп за креирање видливи младински акции и промоција на традиционален извидник. На кампот се работеа следните активности и работилници како што се:

 • ликот на традиционалниот извидник и неговото волонтерско работење,
 • работа во мали групи и презентирање на постигањата,
 • развивање на мотивациони вештини и мировно образование
 • младински акции кои може да се организираат во локалната средина од страна на традиционалните извидници
 • практична работа во изработка на пионерски објекти, логорски огин, патенти, исхрана во природа, подоготовка на храна во природа
 • работа во мали групи во областа на Младински акции во локалната средина
 • презентација на МОБА пристапот кој го промовира младинското волонтирање и младинско самовработување со обострана помош и креирање на МОБА активности на еден традиционален извидник
 • работа во мали групи во областа на МОБА активности на еден традиционален извидник
 • пишување на ПИСМО ДО САМИОТ СЕБЕ.
  Овој камп ни овозможи унапредување на програмските активности на одредот.

Оваа извидничка активност, се реализира во рамките на проектот “LINK- UP! REGIONAL NETWORK, DEVELOPED BY YOUTH FOR YOUTH, UNITED IN REBUILDING BRIDGES AND GENERATING PARTNERSHIPS“ на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес , Република Северна Македонија, проект финанциран од ЕУ проектот: “Техничка поддршка за подобрување на овозможувачката средина за граѓанските организации во Република Северна Македонија“ во рамките на Механизмот за граѓанска отпорност (МГО).

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.