Младинска дебата

Младинскиот клуб при Фондацијата “Фокус” во рамките на проектот  „Младите за отворено општество – Локална младинска иницијатива“, кој се реализира во партнерство со Младинскиот образовен форум (МОФ),  финансиски поддржан од ФИООМ,  организираше јавна дебата на тема:  „Модерните трендови пресудни за односот на младите  кон животната средина и урбаната опрема “Јавната дебата се организираше со цел да се подигне свеста кај младите за зачувување на животната средина и урбаната опрема.

Дебатата се одржа на ден 18.02.2009 год (среда),  во Големата сала на Општина Велес. На дебата покрај учесниците од Младинскиот клуб, зборуваше и членот на извиднички одред “Димитар Влахов од Велес, Ангелче Гушев, кои што се осврна на младинското ангажирање, волонтеризмот и работата на младинските НВОи. Од нашиот одред на дебата земаа учество и шест извидници.
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.