Меѓународна соработка

Извидничкиот одред  Димитар Влахов од Велес потпиша Меморандум на соработка со извидничката единица Кафеав мечок од Софија, Бугарија. Меморандумот  за соработка  е потпишан во рамките на проектот Извидници – уметници – пријатели. Покрај извидниците од Велес, Македонија ке бидат вклучени извидници од Русија, Словенија, Словачка, Чешка, Романија и извидниците домакини, од Бугарија.
Главнта активност ке се одвива во периодот од 20-29 август 2008 година, кога ке биде организиран десетдневен камп во близина на Софија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.