Меѓународна соработка помеѓу извидниците од Велес и Велшките извидници

Во рамките на меѓународната соработка на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес од 4-6 август 2023 год. во извидничкиот дом на извидничкиот одред “Мија станимировиќ“ во Ниш, Р.Србија се одржа заедничка средба помеѓу извидниците од Велес и англиските извидици од Велс. Во рамките на заедничките активности се организираше и заедничка вечера. На оваа средба беа договорени проектни активности за следните 2024 – 2026 година помеѓу извидниците од Велес и Велс.Со оваа догворена средба извидниците од Велс ќе бидат гости во Општина Велес и извидничкиот дом во Општина Чашка, но и посета на извидниците од Велес кај нив.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.