Меѓународна колонија на извидници сликари

Во организација на извидничкиот одред “Јаношик“ од Ковачица  и Младинскиот сојуз на Ковачица, Република Србија во периодот од 11 до 16 август 2008 година, се организираше Меѓународната ликовна колинија на извидници сликари  – Етно култ проект.
На оваа колонија учествуваа извидници од Србија, Хрватска, Македонија и Бугарија. Како единствен претставник од Македонија беше Димитар Јорданов член на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес. Во рамките на програмскиот дел беа организирани голем број на ликовни работилници и посети на голем број на еко – етно културни настани.
Оваа извидничка акција е единствена од оваков вид.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.