Медиумско претставување на Велешките извидници

По повод 22 февруари Светскиот ден на извидништвото, на локалното радио  5 ФМ во Велес на 107,1  настап имаше Ангелче Гушев кои што  во рамките на дваесет минутниот разговор  ги претстави следните  активности:
– за хронологијата на светското извидништвото од самиот почеток во 1907,
– за основачот на извидничкото движење сер Робер Баден Пауел и неговата сопруга Олив Баден Пауел
– за прославата по повод 55 години – извидничко движење во Велес
– за новиот прирачник “Логорување“
– за 24 Средби на извидници Велес 2009
– за реализираната 10 Смотра на СИМ и нашето одредско учество на истата
– за наредните тековни активности во 2009 година организирани од страна на СИМ и одредите ширум Македонија и надвор од неа
– одредска програма за прослава по повод 22 февруари
– програма на СИМ за прослава по повод 22 февруари
– проектни активности кои следуваат за реализација од страна на нашиот одред 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.