Медиумска кампања во рамките на проектот “МЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА“

logo_civica

Извидничкиот одред „ Димитар Влахов“ ја спроведува кампањата која е  дел од активностите на проектот „ Младите во акција “ кој се спроведува на територија на општините Велес и Чашка. Проектот “Младите во акција “ е проект на ЦИВИКА МОБИЛИТАС  АД ХОК Грантови, на Извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес и има за цел акција во урбана и рурална средина со партнерски граѓански организации наменети за поттикнување на вработување и самовработување преку подобрување на меѓуетничките односи и намалување на миграциите.  Целна група се млади на возраст од 18 до 29 години, млади од локалната средина Велес и Чашка  како и  институции на локално ниво и тоа ЕЛС Велес, ЕЛС Чашка, Агенција за  вработување Работен Центар Велес, Агенција за поттикнување на равзојот на земјоделството РЕ Велес и дисперзирани канцеларии во Чашка.

Покрај планираната медиумска кампања во рамките на реализација на проектот има редовно информирање на ТВ Канал 21, Македонско радио, Радио Голди и порталите www.scoutveles.org.mk и www.kineziologija.mk.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.