Крунисана долгогодишната извидничка љубов

vlatko_marina12Да знаеш да љубиш, значи и да постоиш, зошто љубовта е  смисла на нашето постоење. А оваа заедница  е изградена токму  на тој најсигурен темел – ЉУБОВТА.  И како што рече Бог,  ако бракот е заедница за вечноста,  тогаш овој ден е почеток на таа вечност…, а  тој ден беше 21 март кога што нашиот драг извидник Влатко Влахчев, долгогодишен  извидник  во нашиот одред, стапи во брак со неговата доживотна сопатничка Марина која што исто така е долгогодишен извидник.   Ние сите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес,  им посакуваме да се вечни и  да се благословени и да следува многу голема рожба.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.