Крводарителска акција по повод 70 години ИО Д.Влахов и 100 години скаутизам во Велес

Во рамките на програмата за прослава по повод 70 години на извиднички одред “Димитар Влахов“,
100 години скаутизам во Велес и по денот на светскиот скаутизам на 25.2.2023 год. (сабота) во Младинскиот центар во Велес се организираше крводарителска акција. Акцијата се одржа во соработка со ОО на Црвениот крст во Велес и на истата се собраа 46 крвни едници, со што акцијата беше оценета за одлична. Со ова докажавме дека извидниците во Велес ја докажаа својата хуманост и направија добро дело.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.