Иницијатива за промоција на извидништвото кај ромското население

охрид1Во извидничкиот центар во Охрид во периодот од 10-16.7.2017 год. се одржа извиднички камп  каде што беа присутни повеќе од четириесет  од  Mакедонија и  40 француски извидници и  20 членови од невладината оранизација “Надеж“ која што работи за подобрување на едукацијата на ромските деца од Шуто Оризари. Овој настан беше организиран од страна на Сојузот на извидници на Македонија и француски волантери. Кампот беше со мулти културен карактер кој имаше за цел да ги руши бариерите помеѓу мулти културните разлики, а исто така има цел да го престави извидништвото кај ромската популација па и формирање на првиот ромски одред во Шуто Оризари. Како претставници на овој камп од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес беа:Мартин Голчев и Кире Харалампиев.

охрид2

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.