Извиднички средби во Скопје

 По повод 13 Ноември – Денот на ослободување на град Скопје, на 15.11.2008 год. (сабота) извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје организираше извидничката акција “Извидниците за својот град“ за категориите на помлади извидници и извидници. Сите извидници учесници се дружеа низ редовните извиднички натпревари. На оваа акција учествуваа повеќе од 20 патроли од Скопје, а меѓу нив единствена патрола надвор од Скопје беше патролата на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес која што зема учество со петмина извидници. Овие еднодневни извиднички средби завршија со журка за сите учесници.
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.