Извиднички камп “Младите и општеството“

%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf1Извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес, во периодот од 16-18.12.2016 год. го во извидничкиот центар “Голозинци“ во истименото се го организираше првиот предвиден камп во рамките на проектот “Создаваме подобар свет“. Кампот беше насловен како “Младите и општеството“ и на него учество земаа 20 млади од Општина Чашка и 20 млади од Општина Велес поточно од извидничкиот одред “Димитар Влахов“. На овој камп се реализираат следните сесии: поттикнување младинско учество, промовирање локална младинска работа, социјално интегрирање преку процесот на неформално образование, креирање на Локална младиска стратегија, активности во природа, хајк
Целите на овој проект се следни: институализација и развивање на методологија за создавање на форми на младински активности, зголемен и квалитетен интензитет на активности за млади во рурални средини, институализација и развивање на методологија засоздавање на форми за дејствување на младинските волотери во развојот на локалната заедница, зголемен и квалитетен интензитет на волонтерски активности на младите, обучени млади волонтери до 20 години кои што се оспособени за развивање и имплементација на младинскиот волонтеризам, појава на активности за млади до 20 години и осовременување на постоечките младински активности, преку обучените извиднички водачи да се формира на извиднички одред како младинска организација и донесување на младинска стратегија за Општина Чашка.
После новогодишните празници следува и вториот камп кои е именуван како “Младите и неформалното образование“
Проектот е финасиран во рамките на Проектот “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ и е финасиран од страна на Европската унија во Република Македонија.%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf2

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.