Извидниците од Велес учесници на XLII меморијал “Марко Граорковски“

brezicaИзвидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на покана од извидничко-поречанскиот одред “Јадран“ зема учество на 42 Меморијал “Марко Граорковски“. Меморијалот се одржа на терените на Катлановска Брезица во периодот од 24-26.4.2015 год. Извидниците на оваа извидничка акција се натпреваруваа во областа на топографија и ориентација во непознат терен. Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес зема учество со десет извидници или две патроли. Извидниците од Велес се натпреварува во две категории и тоа извидници и помлади извидници. Извидниците го освоија петто место, а помладите извидници осмото место . На оваа извидничка активност учествува околу 150 извидници од сите извиднички одреди во Република Македонија и гости од Република Србија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.