Извидници од Велес први на празникот на град Скопје

На покана на ИО “Браќа Миладиновци“ од Скопје,а во рамките на прославата по повод  ослободувањето на град Скопје – 13 Ноември, извидниците од нашиот одред  земаа учество на  извидничките средби “Младите за својот град 2010“. Средбите беа организирани во градскиот парк на т.н.  “ШКОЛКА“  на 13 ноември  оваа година. Нашиот одред учество  земаа две патроли, а на средбите учествуваа патроли од  следните извиднички одреди:  ИО “Методи Митевски -Брицо“, ИПО “Галеб“, ИПО “Јадран“ ИО “Илинден“ и ПСИО сите од Скопје. Програмскиот дел на средбите имааше карактер на полигонски натпревари поделени во две категории на помлади извидници и извидници.

Благодарение  на големите подготовките на нашите извидници, истите ги  поминаа  полигоните без големи потешкотии и пречки. Во поединечна конкуренција, нашата прва одредска патрола   „ЛОШИ ДЕЦА“ го освои првото место во состав: Благој Ѓорчевски,  Виктор Таневски, Душица Тевчева и Димитар Караџолов.  Овие средби беа едни од поквалитетните  каде  што уествувал нашиот градски извиднички одред и со ова докажавме дека извидништвото во Велес сеуште живее!
 
 
                            

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.