Извидниците од Велес во с. Теово

 Извидничкиот одред “Илинден“ од Скопје во село Теово во периодот од 7до 9 ноември  ги организираше третите традиционални орентациони средби на извидници “ TEOBO 2008 “. Сите учесници на овие трети средби на извидници се натпреваруваа во следните дисциплини:
– сигнализација (морзе и семафор)
– минско поле и итенерер
– практична демострација на прва помош
– приготвување храна
– полигон на спретност
– врзување јазли
– ориентација и топографија на непознат терен
– игри, тестови и
– културно забавна програма
Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ зема учество со 15 извидници од сите категории.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.