Изборно Собрание на СИМ

На 4.10.2020 год. (недела) во Скопје се одржа изборно Собрание на Сојуз на извидници на Македонија. На собранието учество земаа 83 делегати. Поради ситуацијата поврзана со Ковид 19, собранието се реализираше согласно пропишаните протоколи и процедури и истото се реализираше на отворено во ресторан Гранд Гарден.

За работата на изборното собрание на Сојуз на извидници на Македонија
по следниот Предлог дневен ред и тоа,
процедурален дел:

 • Отварање на собранието
 • Воведен збор од старешината
 • Избор на работни тела на собранието
 • Работно претседателство
 • Статутарна комисија
 • Верификациона комисија
 • Изборна комисија
 • Предлог дневен ред за работата на собранието
 • Други процедурални прашања
  Работен дел
  1. Усвојување на предлог записник од Редовното годишно собрание, јуни 2020
  2. Извештај за работата на старешината
  3. Претставување на кандидатите за старешина и старешинство
  4. Гласање на старешина и старешинство
  5. Разно

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, учествуваше со седум делегати во состав: м-р Ангелче Гушев, Ненад Андреевски, Тоше Василевски, Жаклина Гушева, Мартин Голчев, Влатко Влахчев и Благој Ѓоргиев.

Беше избрано следното старешинство со старешина на СИМ

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.