За образованието …

Тајната на доброто образование е да на секој поединец му дадете потстрек да сам учи , наместо да го подучувате, вливајки му знаења на стереотипен начин !

 

Лорд Роберт Баден Пауел

(Основач на Светското скаутско движење),

Јануари 1912 год.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.