ЕУ ЛЕАДЕР пристап во Вардарски регион

10178139_670052176454079_7664281502921284300_nНа 19 март 2015 год. (четврток), во Винарија  “Стоби”, во Општина Градско официјално  беше промовирано започнувањето на имплементацијата на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во  Вардарскиот плански регион. На присутните добре дојде им посака Градоначалникот на општина Градско, Жанета Чаушевска, потоа воведно обраќање на имаше Претседателот на Советот за  развој на Вардарски плански регион, Славчо Чадиев.  Обраќање на оваа средба имаше и Директорот на УСАИД во Македонија, Џејмс Стаин  и заменик амбасадорот на Швајцарија во Македонија, Катарина Штокер. Пред сите присутни беше реализирана и презентација за ЛЕАДЕР пристапот кои нуди  експанзија на мали бизниси. Од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – велес на оваа средба учество земаа Љупчо Кузманоски, Панче Велев и Давид Камчевски

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.