XXXIII Средби на извидници Велес 2018 – VIII коло на извидничка лига на СИМ

golozinci-300x160Почитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес  одбележувајќи го 65 годишното постоење на одредот во Велес и  Република Македонија, Ве поканува на јубилејните традиционалните  33-ри Средби на извидници Голозинци – Велес 2018.  Во периодот од 1975 до 2018 година, успевaме да организираме  триесет и три Средби на извидници, а кои што последните осумнаесет  беа од меѓународен карактер. Овие 33ри Средби ги организираме повторно  на тема … ориентацијата и топографија, сигнализација … игра како метод  на работа во традиционалниот скаутизам ….  значи дојдете да се дружиме, играме и забавуваме. Елаборатот превземи го: Elaborat za XXXIII Sredbi na izvidnici 2018

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.