Елаборат за XXXI Средби на извидници – Велес 2016

13442300_10207010531801987_3092245466890103431_nПочитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес по повод  8ми септември – Денот на државноста на Република Македонија и  почеток на  одбележувањето на 65 годишното постоење на одредот во  Велес и Република Македонија, Ве поканува на  традиционалните 31те Средби на извидници Голозинци – Велес 2016. Во периодот од 1975 до 2016 година, успевaме да организираме триесет Средби на извидници, а кои што последните шеснаесет беа од меѓународен карактер.  Овие 31ви Средби ги организираме повторно на тема … ориентацијата и топографија,  сигнализација … игра како метод на работа во традиционалниот скаутизам …. значи дојдете да се дружиме, играме и забавуваме. Средбите ќе се одржат во периодот од 9-11.9.2016 год. Елаборатот можете да го видите тука:Elaborat za 31 sredbi na izvidnici

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.