Елаборат за XXIX Средби на извидници Велес 2015

izvidnici_4Почитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес по повод Денот на државноста на Република Македонија – 8 Септември, Ве поканува на традиционалните 29ти Средби на извидници Голозинци – Велес 2015. Во периодот од 1975 до 2014 година, успевaме да организираме дваесет и осум Средби на извидници, а кои што последните четиринаесет беа од меѓународен карактер.  Овие 29ти Средби ги организираме повторно на тема … ориентацијата и топографија,  сигнализација … игра како метод на работа во традиционалниот скаутизам …. значи дојдете да се дружиме, играме и забавуваме.Елаборатот можете да го симнете тука- клик: Elaborat za 29 sredbi na izvidnici

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.