Едукативен камп помеѓу извидниците и младите од Црвен крст

На 25 и 26ти јуни 2022  год. , во во извидничкиот центар во село  Голозинци, Општина Чашка, извиднички одред “Димитар Влахов”- Велес во соработка со клубот на млади при ООЦК Велес организираа едукативен камп на кои присуствуваа петнаесет  млади од општина Велес и Чашка, извидници и волонтери на Црвениот Крст. Целта на кампот беше младите од Велес и Чашка  да се запознаат со работата на двете организации, да се дружат  и да креираат планови  за идна соработка

Од сработеното на овој камп  се очекуваат да произлезат заеднички проекти за општините Велес и Чашка, следејќи ги вредностите на двете организации.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.