Едноставно, ИЗВИДНИШТВО !

Драги извидници во Република Македонија, за една година ке се случи 22 Светско Џамбори, кое што ќе се одржи од 27 јули до 7 август 2011. Светското Џамбори е најголеиот собир на сите извидници од целиот свет кое што се одржува на секој четири години. Поагајки од фактот дека од канцеларијата на  Сојуз на извидници на Македонија (разбирливо од институциите на СИМ)  нема никава информација за горенаведениот настан, ви го препорачуваме следниот веб сајт:

 
 http://jamboree2011.v-scout.org.rs/
 

за да се стекнете со поголем број на информации поврзани со 22 Светско Џамбори. Сајтот е на српски јазик , но се надеваме дека ќе ја надминете јазичната бариера.
Барем за малку да се доближиме и да ја доживееме магијата на Џамбори 2011 !
 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.